Amerikaanse Comptia komt naar Nederland

De Computing Technology Industry Association (Comptia) introduceert binnenkort in Nederland zijn programma voor leveranciersonafhankelijke certificatie. Comptia-topman John Venator probeert nu ook Europa warm te krijgen voor de A+- en Network+-certificaties.

Comptia heeft beide leerplannen ontwikkeld met de bedoeling de kwaliteit van servicetechnici in de IT-industrie te waarborgen. Het bezit van een A+-certificaat moet zekere technische vaardigheden waarborgen. De examens omvatten een breed scala aan hardware- en software-technologieën. A+ wil een neutraal algemeen certificatie programma zijn. Ongeveer 45 leveranciers ontwikkelen wel de vragen voor de examens, maar mogen hier verder geen invloed op uitoefenen. Om het A+-certificaat te verwerven, moet de kandidaat zowel een hardware- als een software-test met succes afleggen.
Comptia is een Noord-Amerikaanse vereniging. Tot de ruim 7.500 leden behoren wederverkopers, distributeurs, fabrikanten en leveranciers met een IT-achtergrond. Doel is de kwaliteit van dienstverlening zo hoog mogelijk te houden. Leveranciers als Digital, IBM en HP eisen dat hun service-technici dat deze eerst een A+-certificatie halen voordat ze andere trainingen krijgen. Sommige leveranciers gaan zelfs zover dat zij de garantie van de PC laten vervallen als iemand zonder A+-certificaat aan de PC heeft gesleuteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable