Raet definitief ontmanteld

Getronics herstructureert zijn organisatie. Daarbij voegt het twee van de drie Raet-onderdelen die deel uitmaken van het bedrijf samen met twee Getronics-divisies. Het derde onderdeel, Raet Personele Systemen, gaat verder onder de naam Raet. De integratie moet nog dit jaar zijn beslag krijgen.

Getronics voert de reorganisatie uit op twee functionele gebieden: de infrastructuur, en de software-ontwikkeling en applicaties. Het voegt eerst Raet Systems & Services (zeshonderd man) met Getronics Networks & Services (tweeduizend man) samen tot één divisie onder de werktitel Getronics System Integration. Later volgt de samensmelting van Raet IT Services (duizend man) en Getronics Software (duizend man). "Het personeelsbestand zal naar aanleiding van de integratie niet worden ingekrompen en er zullen geen panden worden gesloten", meldt directeur Peter van Voorst.
Getronics ambieert een Europese toppositie en moet zijn positie versterken via overnames. Om transnationaal opererende klanten adequaat te kunnen volgen en ondersteunen, moet het de organisatie stroomlijnen. De diversiteit van Getronics Groep staat profilering als pan-Europese speler in de weg. "Daarom is het noodzakelijk om meer onder de Getronics-naam te werken. Daarnaast vragen opdrachtgevers steeds vaker om één complete IT-oplossing, geleverd door één organisatie", aldus Van Voorst. Ook de naamsbekendheid van Getronics Groep in Nederland vindt hij onvoldoende.
De Getronics-directie heeft er niet voor gekozen om ook andere infrastructureel-gerichte onderdelen, zoals Electric Engineering (bekabeling) en Koning en Hartman (mobiele communicatie) mee te nemen in de interne fusie. Zij onderscheiden zich teveel van Raet Systems & Services en Getronics Networks & Services, beide gespecialiseerd in kantoorautomatisering. De positie van Raet Personele Systemen blijft ongewijzigd: deze divisie kent geen pendant in de Getronics-organisatie en heeft een sterke marktpositie en grote naamsbekendheid op de markt van gemeente-administratie en salarissystemen. Ook de consultancy-tak blijft onaangeroerd, al kent Getronics diverse adviesonderdelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.