Schulhof gewipt bij World Online

Micky Schulhof, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Internet-aanbieder World Online International, is op staande voet ontslagen. De oud-topman van Sony America, bekend om zijn dure levensstijl, moest ondermeer financiers voor World Online (WOL) zoeken.

Hij heeft het nu verbruid bij de voornaamste aandeelhouders. De Zwitserse familie Sandoz eiste zijn vertrek. Hij zou in Amsterdam met geld hebben gesmeten op kosten van WOL.
New York Post meldde afgelopen zaterdag dat Schulhof uitspattingen in seksclubs als onkosten zou hebben gedeclareerd. WOL eist van hem zestig miljoen dollar schadevergoeding. Afgelopen vrijdag werd de zaak tegen Schulhof aanhangig gemaakt bij de Manhattan Supreme Court. Hij zou een werknemer van WOL hebben gedwongen mee te gaan naar een seksclub. Hij zou hebben geprobeerd deze werknemer op zijn kosten te laten meedoen aan seksuele activiteiten met prostituees. Toen de mannelijke werknemer weigerde, zou Schulhof "de werknemer valselijk hebben beschuldigd hem tot het seksclubbezoek te hebben verleid." Daarop zou hij het ontslag van de werknemer hebben geëist.
De advocaat van Schulhof ontkent. WOL zou zo proberen Schulhofs honorarium bij aanstelling, 1,9 miljoen dollar, terug te krijgen.
WOL verwijt Schulhof ook geknoei met onkostenrekeningen. Hij zou in het Amsterdamse nachtleven misbruik hebben gemaakt van zijn bedrijfscreditcard. Ook zou Schulhof, tot voor kort de vertrouweling van WOL-topman Nina Brink, zich onmogelijk hebben gemaakt in financiële kringen. Aandeelhouders nemen het hem kwalijk dat hij tegenover bankiers opschepte over zijn 'Amsterdamse nachtleven'.
Verder verwijt WOL Schulhof dat hij zich oneerlijk heeft willen verrijken. Hij zou bepaalde zaken hebben doorgeschoven naar door hem gecontroleerde bedrijven. Hij is ongeveer een jaar geleden bij WOL aangesteld, en verwierf daarbij voor 1,9 miljoen dollar aan aandelen. Hij zou deze aandelen hebben geprobeerd te verkopen zonder dat driekwart van de aandeelhouders daarvoor toestemming had gegeven.
Medio oktober verwierf de Sandoz Family Foundation, de investeringsmaatschappij van de familie Sandoz, een meerderheidsbelang in WOL. De Zwitsers pompten driehonderd miljoen dollar in WOL. De Sandoz-familie wil vooral investeren in zaken die de kwaliteit van het leven verbeteren. De wijze waarop Schulhof daar invulling aan gaf, zinde de Zwitsers niet. Naast Sandoz behoren Telfort, NS, Audax, Tros en Reggeborgh Beheer tot de aandeelhouders.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.