Philips: twee miljard voor reorganisatie

Philips zet twee miljard gulden opzij voor herstructureringen. Het elektronicaconcern besteedt daarvan ongeveer 1,5 miljard aan de reorganisatie van de divisies mobiele telefonie (PCC) en platte beeldschermen (een joint venture met het Japanse Hosiden), en aan de aanpassing van de waarde van het in september gekochte ATL Ultrasound.

Een half miljard gaat naar dubieuze Braziliaanse debiteuren en naar een aanpassing van de rekenrente en herstructureringen. Tegenover deze kostenpost staat ook een bedrag van 10,7 miljard gulden aan buitengewone bate, voortkomend uit de verkoop van de muziek- en filmmaatschappij Polygram.
Op 11 februari komt Philips met de definitieve cijfers. Eind september vorig jaar kwam het bedrijf al met een winstwaarschuwing. De bijzondere kosten en baten niet meegerekend verwacht het bedrijf dat de nettowinst 'marginaal lager zal zijn dan de winst over 1997'.
In oktober kondigde Philips al aan dat er een voorziening aan kwam. De miljoenenverliezen in de mobiele telefonie en het opbreken van de joint venture met Lucent waren daar de oorzaak van. Toch geeft het bedrijf de mobiele telefonie nog niet op. Het gaat zich richten op GSM-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable