Platinum Technology ziet af van aankopen

Platinum Technology neemt gas terug. Het bedrijf maakt bekend bij voorbaat af te zien van acquisities in de komende zes maanden. Mogelijk geldt het moratorium zelfs voor een jaar. Teruglopende marges zijn daar debet aan.

Het personeelsbestand komt in die periode evenmin in aanmerking voor uitbreiding. De markt verwacht dat tenminste 5 procent van de 4330 werknemers van het bedrijf op straat komt te staan. Chief executive officer Flip Filipowski stelt dat Platinum zijn product-aanbod zal afslanken en zich zal toeleggen op de rendabelste activiteiten.
Platinum Technology boekte in 1998 een omzet van bijna één miljard dollar. Over deze werkzaamheden leed het een verlies van 2,5 miljoen dollar na reserveringen. De operationele marge van het bedrijf kwam afgelopen jaar uit op 10 procent, in het vierde kwartaal op 18 procent. In 1997 bedroeg de marge nog 6 procent. Een marge van 15 procent is volgens Filipowski nodig om in de toekomst groei van het bedrijf veilig te stellen. Platinum Technology in gestroomlijnde vorm moet daartoe volgens hem dit jaar in staat zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-09T00:00:00.000Z Redactie Computable