Meer krediet voor starters en mkb

Een groter aantal startende en kleinere gevestigde ondernemingen (tot maximaal honderd werknemers) kan dit jaar gemakkelijker geld lenen. Ook voor de IT-branche betekent dit een aardige stimulans.

Het budget voor borgstellingskredieten is verhoogd met 150 miljoen gulden tot één miljard gulden. Dit betekent dat banken zo'n 750 extra kredietaanvragen van bedrijven kunnen honoreren.
De borgstelling mkb-kredieten biedt een oplossing voor de financieringsproblemen van jonge startende bedrijven en mkb-ondernemingen. De overheid staat garant voor afgesloten leningen waarvoor de ondernemer geen zekerheden kan bieden aan de bank. Eind vorig jaar stond in totaal voor ongeveer 2,6 miljard gulden aan borgstellingskredieten uit bij bedrijven. Ondernemers kunnen bij bijna alle Nederlandse banken zo'n krediet afsluiten.
Tot dusverre bedroeg het aantal toegekende borgstellingskredieten jaarlijks ongeveer vierduizend. Het extra geld komt van de Europese Commissie. Het Europese Investeringsfonds (EIF) beheert deze pot. De Commissie heeft zich verplicht ook in 2000 en 2001 het budget aan te vullen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.