Inter Access neemt V&L Informatica

Inter Access acquireert V&L informatica, met ruim 180 medewerkers en 27 miljoen gulden omzet. De overname wordt deels betaald in aandelen, terwijl aandeelhouder Willemse, directeur van Inter Access, de rest aanvult.

Dit is de tweede grote transactie in korte tijd. Medio januari werd al de Cens Software Groep, met 160 werknemers, aangekocht. Willemse legde tot voor kort de nadruk op autonome groei. Medio vorig jaar liet hij echter weten het roer om te gooien. Via acquisities probeert hij sneller te expanderen.
V&L Informatica is verworven vanwege de kennis op gebied van midrange systemen en PC-netwerken. Daarnaast zit het bedrijf in de groupware (Lotus Notes), dis'en (documentaire informatiesystemen) en systeembeheer (IBM IT-Director).
Een andere reden tot overname is het verder regionaliseren van de organisatie. V&L, met hoofdvestiging in Enschede, beschikt over een landelijk gespreid netwerk. Er zijn ook vestigingen in Groningen, Arnhem, Heerlen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel, Woerden en Naarden. Samen met Cens en V&L heeft Inter Access nu een spreiding van veertien kantoren. Met deze overname heeft Inter Access negenhonderd medewerkers in dienst. In 1997 is een winst van 4,4 miljoen gulden behaald op een omzet van 109 miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.