Windows Refund Day geen succes

De Windows Refund Day die gisteren (op Amerika President's Day) werd georganiseerd door 'open source'-voorstanders leverde in Nederland in het geheel geen opkomst op bij Microsoft. Ook in de Verenigde Staten kwamen er bitter weinig demonstranten opdagen.

Het Windows Refund Center had gebruikers van Linux en andere Intel-compatibele besturingssystemen opgeroepen hun geld terug te eisen voor Windows dat bij PC's automatisch wordt meegeleverd. De organisatie had demonstraties gepland bij diverse Microsoft-vestigingen waaronder die in Nederland, België, Frankrijk, Japan, Silicon Valley, New York en Los Angeles.
Bij het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond stond een groot bord met de uitnodigende tekst 'Microsoft verwelkomt de Linux Gemeenschap', maar daarmee hield de vriendelijkheid wel op. Van Microsoft kregen de honderd demonstranten geen cent. De software-leverancier verwees de Linux-gebruikers naar de PC-fabrikanten, omdat deze volgens de licentie-overeenkomst voor Windows verantwoordelijk zijn voor het teruggeven van geld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.