AND reorganiseert na slecht boekjaar

AND, uitgever van elektronische media, gaat reorganiseren. Hierdoor verdwijnen in Nederland veertig van de bijna vijfhonderd banen. Het bedrijf besloot tot deze stap na een teleurstellende gang van zaken in het boekjaar 1998. AND kwam vorig jaar in de rode cijfers terecht. Over het hele jaar bleef het resultaat nog wel positief: 1,1 miljoen gulden.

AND stelt dat een reorganisatie nodig is vanwege de tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten. Ook de belangstelling voor de luchtvaartgegevens van AND vallen tegen, aldus de uitgever. Desondanks steeg de omzet over 1998 tot 61,3 miljoen gulden.
De reorganisatie zal er voor een belangrijk deel uit bestaan het handmatig invoeren van gegevensbestanden onder te brengen in landen met lage loonkosten, te weten India en Ierland. Voor deze operatie, die al enige tijd gaande is, en andere maatregelen, is een reservering gedaan van 4,5 miljoen gulden. Daardoor zakte het nettoresultaat van de uitgever naar min 2,8 miljoen gulden.
Het 'invoerbedrijf' in India is enkele weken geleden geopend. Eind dit jaar zal het naar verwachting werk bieden aan ongeveer vijfhonderd mensen. In Ierland is AND al langer actief; daar werken honderd mensen voor het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.