Compuware wil groei in dienstverlening

Softwarebedrijf Compuware wil zijn services-apparaat fors uitbreiden. De onderneming zoekt daarom een overnamekandidaat in de Verenigde Staten of Europa. Momenteel zijn 6500 van de 10.000 medewerkers actief als dienstverlener.

Dat moeten er tussen de twintig- en dertigduizend worden. Compuware levert gereedschappen voor het ontwikkelen, testen en in de lucht houden van software-applicaties en haalt daarmee dit jaar een omzet van naar schatting 2,3 miljard dollar.
"Waar Compuware tot op heden vooral technologiebedrijven heeft overgenomen, komen nu dienstverleners meer in het vizier. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa voeren wij onderhandelingen", licht directeur Compuware Nederland Ruud de Vos toe. Hij volgde begin dit jaar Feico Alkemade op, die zo'n tien jaar het directiepluche innam.
"Ook in Nederland willen we met name op het gebied van dienstverlening doorgroeien, van 180 naar 300 medewerkers", aldus De Vos. Compuware Nederland heeft momenteel 240 mensen in dienst. Het verloop van personeel is laag, structureel minder dan 5 pro cent. "Het laatste kwartaal was dat zelfs 2,4 procent. Desondanks is het werven van personeel een zeer belangrijke doelstelling", aldus De Vos. Naast acquisities speelt autonome groei dus ook een rol in Compuware's strategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.