Vrijheid voor scholen bij IT-invoering

Minister Loek Hermans van Onderwijs geeft de scholen meer eigen verantwoordelijkheid bij de verdere invoering van IT. De instellingen krijgen een bedrag per leerling en mogen dit naar eigen inzicht besteden.

Hoeveel geld de scholen krijgen, is nog niet bekend. De bewindsman zal zelf zorgdragen voor het landelijk onderwijsnetwerk Kennisnet. Ook beheer, scholing van docenten en ontwikkeling van educatieve software valt onder zijn verantwoordelijkheid. Dit blijkt uit de beleidsbrief van de minister.
De Ministerraad heeft met de hoofdlijnen van de nieuwe aanpak ingestemd. De minister zal dit beleid in een uitwerkingsplan specificeren. In dit plan, dat in april zal worden gepresenteerd, neemt hij tevens een besluit over de verdeling van het geld in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en lerarenopleidingen. Het regeerakkoord stelt tot 2002 eenmalig 670 miljoen gulden beschikbaar en een structureel bedrag oplopend tot 250 miljoen.
Hermans stapt af van de ratio één computer per tien leerlingen, die zijn voorganger Jo Ritzen hanteerde. "ICT is geen doel op zich, maar een middel om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren", schrijft de minister.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable