Erasmus schoolt IT-manager nieuwe stijl

De moderne IT-directeur is een 27-jarige marketingdeskundige die niet altijd over technische kennis beschikt. Dit blijkt uit onderzoek van Moret Ernst & Young Interimmanagement. De Erasmus Universiteit start met het adviesbedrijf een nieuwe leergang om mensen op te leiden die voldoen aan het nieuwe profiel.

De bedrijfstop besteedt onvoldoende aandacht aan informatietechnologie. Het bepalen van IT-beleid ligt meestal bij één manager. Dit bleek al uit onderzoek van onderzoeksbureau Nolan Norton, waaroverComputable vorig jaar publiceerde. De directeur IT-beleid is doorgaans een technicus. "IT is vaak het speeltje van de controller binnen het bedrijf", zegt J. Verschuur van Moret Ernst & Young.
Volgens het moderne profiel moet de IT-topman beschikken over kwaliteiten die verder reiken dan organisatie van de automatiseringsafdeling. De technische aspecten zijn van ondergeschikt belang. Het gaat volgens de adviseurs van Moret om leiderschap, strategisch inzicht en het kunnen integreren van IT.
Het bedrijf nam het initiatief om samen met de Erasmus Universiteit in Rotterdam een opleiding te starten tot manager die voldoet aan het moderne profiel. Volgens professor H. Oppeland van de Erasmus is de behoefte aan de nieuwe opleiding groot en liggen er stapels werk op de nieuwe IT-managers te wachten. L. Witvliet van Moret meldt dat andere bedrijven zich kunnen aansluiten bij het initiatief.
De postdoctorale opleiding Young Strategic ICT Leadership start in mei en kost de deelnemers 24.830 gulden exclusief BTW. In totaal kunnen 25 managers deelnemen. Studenten moeten ongeveer tien jaar ervaring hebben. De opleiding concentreert zich ondermeer op strategisch denken, IT-visie, projectmanagement, en IT-organisatie en -implementatie. Consultants van Moret Ernst & Young begeleiden de deelnemers. Het is de bedoeling dat de studenten uit alle delen van de wereld komen. De voertaal is Engels. Professor P. Verhaegen van de Erasmus Universiteit noemt de opleiding een 'paradepaardje', dat inspeelt op trends als levenslang leren en de toenemende samenwerkingen tussen universiteit en bedrijfsleven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.