TU trekt minder informatica-studenten

De belangstelling voor informatica-studies aan de Technische Universiteiten (TU) lijkt alweer over zijn hoogtepunt heen. Tot 12 februari van dit jaar had zich 10 procent minder studenten aangemeld dan een jaar geleden.

Vooral de Technische Universiteit Delft kampt met minder vooraanmeldingen. Bij technische informatica bedraagt de terugloop 16 procent (veertig aanmeldingen minder). Op de Universiteit Twente trekt dit vak 11 procent minder studenten. Eindhoven scoort 1 procent lager. Daartegenover staat dat informatica bij de algemene universiteiten nog in populariteit groeit, zo meldtDelta, het blad van de TU Delft. Groningen en Utrecht melden meer aanmeldingen voor informatica.
De TU Delft heeft een kleine 1300 aanstaande eerstejaars. Dat is bijna 11 procent minder dan een jaar geleden. Overigens hebben alle universiteiten in de Randstad met dat verschijnsel te maken. Hopelijk hebben de eindexamen-kandidaten dit jaar hun keuze uitgesteld.
Pieter Binsbergen, beleidsmedewerker Twente, vreest echter dat de huidige generatie vwo'ers zich afwendt van bèta-studies en techniek. De trend in de Randstad is economie en geen techniek, zo zegt hij inDelta. Binsbergen denkt niet dat zich de komende maanden nog veel studenten voor techniek zullen opgeven, want juist scholieren met exacte pakketten melden zich doorgaans vroegtijdig aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.