Vertis wordt eigendom van medewerkers

De medewerkers van automatiseringsbedrijf Vertis hebben het belang van 51 procent van zetmeelconcern Avebe overgenomen. Daarmee is bedrijf volledig in handen gekomen van de ruim 250 Vertis-medewerkers.

Vertis is in 1985 ontstaan als joint-venture van Akzo en Avebe. In 1990 nam het Vertis-personeel het belang van Akzo over. Deze aandelen worden door een stichting beheerd en via certificaten onder het personeel uitgezet. Voor de nieuwe aandelen Avebe gebeurt hetzelfde.
Hoeveel voor de aandelen is betaald, wil het personeel niet kwijt. Wel is er een betalingsregeling met Avebe getroffen om de koop te bekostigen. Een woordvoerder vertelde aan hetFinancieele Dagblad dat Vertis door de verzelfstandiging sneller hoopt te groeien. Avebe ging akkoord met de verkoop van het meerderheidsbelang omdat het automatisering niet als kernactiviteit beschouwt.
Vertis ontwikkelt, levert en beheert software voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie. Klanten zijn ondermeer Riedel en Aviko. In het boekjaar 1997/98 behaalde het bedrijf een omzet van 42 miljoen en winst van 2,5 miljoen gulden. Vertis heeft vestigingen in Groningen, Veendam en Wageningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.