Smartengeld voor oud-Tulip-directeur

Dagblad De Volkskrant moet oud-Tulip-directeur Rob Romein drieduizend gulden smartengeld betalen. Ook komen de proceskosten à zevenduizend gulden voor rekening voor de krant. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

De rechtbank verklaarde een artikel over Romein in de krant van 28 maart onrechtmatig. Daarin stond dat Romein bij een onroerend goed-transactie voor een half miljoen gulden zou zijn bevoordeeld ten koste van Tulip. Dit bleek echter niet waar te zijn door een misinterpretatie van de notariële akte.
VoorDe Volkskrant kunnen de kosten nog hoger oplopen. De rechtbank bepaalde ook dat 60 procent van de materiële schade die Romein door de negatieve publiciteit zou hebben geleden, voor rekening van de krant komt. Het ochtendblad hoeft niet voor alles op te draaien, omdat de rechtbank Romein verwijt dat hij weigerde informatie te verstrekken over de transactie aan de betreffende journalist. Deze schade - de kosten voor eerherstel en gederfde winst op de niet-geëffectueerde verkoop van onroerend goed - moet nog worden bepaald en voor de rechtbank hard gemaakt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.