Task Force bestrijdt IT'ers-krapte

Het kabinet stelt een werkgroep in die oplossingen bedenkt voor het structurele tekort aan automatiseerders. Het initiatief 'Werken aan ICT' is gericht op het opvijzelen van het imago van IT, het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een toenemende participatie van vrouwen in de automatisering.

De Fenit en de vakbonden reageren positief, maar menen dat het initiatief erg laat komt.
Ministers Jorritsma (EZ) en Hermans (OC&W) reageren met deze 'Task Force' op studies van AWT (Adviesraad voor Wetenschaps- en Technologiebeleid) en de ministeries zelf, die uitwijzen dat het jaarlijkse tekort op de arbeidsmarkt tussen de vijftien- en zeventienduizend IT'ers bedraagt. De schriftelijke reactie van het kabinet op het AWT-advies, dat binnenkort door de Tweede Kamer wordt behandeld, spreekt van een schrijnend tekort aan informatici. Dit staat de ambities van het kabinet - een Nederlandse koppositie op IT-gebied - in de weg.
De Task Force moet komende zomer operationeel zijn. De groep krijgt vijf of zes leden: toonaangevende personen uit de IT-wereld, bedrijven die IT intensief gebruiken en het onderwijs. De groep krijgt vooral een ambassadeursfunctie, en moet zijn contacten gebruiken om bestaande projecten te coördineren en nieuwe projecten van de grond te tillen. Een consultancy-organisatie is betrokken bij het optuigen ervan. Nadat de Task Force een actieplan heeft gemaakt en gestart is, zorgt een projectorganisatie voor ondersteuning en uitvoering.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.