Inprise kondigt alweer reorganisatie aan

voorheen bekend als Borland - blijft reorganiseren. Nu ligt er een plan om de organisatie in twee groepen op te delen: Inprise en borland.com.

Daarbij zal 20 procent van het totaal aantal werknemers op straat komen te staan (190 man). De herstructureringskosten komen ten laste van het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. De Inprise-divisie gaat zich bezighouden op het leveren van bedrijfsbrede softwarepakketten. Borland.com biedt als website ontwikkelaars de helpende hand op het gebied van Internet-producten en technologieën.
Behalve dit reorganisatienieuws kwam de leverancier van ontwikkelhulpmiddelen en middleware ook nog eens over de brug met tegenvallende cijfers. In het vierde kwartaal van 1998 bleek de omzet met 3,1 procent te zijn teruggelopen tot 48,1 miljoen dollar en kwam de winst uit op 3,5 miljoen.
Het bedrijf wijt de teleurstellende resultaten aan de vertraagde introductie van de nieuwe versie van C++Builder en aan de Aziatische crisis. Voor het gehele boekjaar noteerde Inprise een omzet van 189,1 miljoen en een winst van 8,3 miljoen dollar. Vergeleken met het jaar daarvoor groeide de omzet nauwelijks, maar kwam het bedrijf wel uit de rode cijfers. Het verlies in 1997 bedroeg 48,4 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable