Sterling Commerce scoort meer dan verwacht

Sterling Commerce, de Amerikaanse leverancier van e-handelssoftware, verwacht over het recent afgesloten vierde kwartaal betere cijfers te kunnen presenteren dan analisten hadden voorspeld. De winst per aandeel komt waarschijnlijk uit op 41 à 42 dollarcent, waar analisten uitgingen van 39 cent.

Sterling verwacht een omzet tussen de 157- en 159 miljoen dollar, ruimschoots hoger dan de 151 miljoen die analisten verwachtten. Als de cijfers van het in augustus 1998 aangekochte Xcellenet worden meegenomen, ligt de omzet in het vierde kwartaal tussen 173 en 176 miljoen dollar.
Met deze gunstige cijfers lijkt een einde gekomen aan de periode van stagnatie waar in het vorige kwartaal nog sprake van was. Die stagnatie werd vooral veroorzaakt door moeilijkheden bij de integratie van Xcellenet en door een aantal uitgestelde orders. In augustus meldde Sterling nog dat het van plan was tweehonderd arbeidsplaatsen te schrappen en in het vierde kwartaal 25- tot dertig miljoen dollar af te boeken voor een reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.