Vanenburg Ventures overweegt beursgang

Investeringsmaatschappij Vanenburg Ventures wil over twee jaar naar de beurs. Dit zei topman Jan Baan afgelopen zaterdag in het Reformatorisch Dagblad. Als gevolg van de malaise bij softwarebouwer Baan Company kwam Vanenburg, het voormalige Baan Investment, vorig jaar in de problemen.

Omdat de investeringsmaatschappij leningen had afgesloten met de snel kelderende aandelen Baan Company als onderpand, werd de onderneming door banken gedwongen bedrijfsonderdelen af te stoten om zijn schulden af te lossen. Deze zijn volgens Jan Baan inmiddels teruggebracht van 480 miljoen dollar naar vijftig miljoen. Vanenburg Ventures, waaronder diverse BV's vallen, verwacht dit jaar een omzet van 350 miljoen dollar te behalen.
Jan Baan hield een lezing voor managers van een reformatorische zakenvereniging. "We hebben intern besproken of het interessant is in de verre toekomst naar de beurs te gaan met Vanenburg Ventures", aldus Baan. Omdat de onderneming voldoende vermogen in eigen handen bezit en een goede kaspositie heeft, is een beursgang momenteel niet noodzakelijk, maar op termijn wel de bedoeling. "Dat kan over twee jaar zijn, maar het ligt eraan hoe de situatie is", aldus Baan, die een slag om de arm houdt.
Wat de consequenties van dit streven zijn voor Baan Business Systems (BBS), wederverkoper van de Veluwse software op de middenmarkt, is nog onduidelijk. Dit bedrijf heeft altijd beursambities gehad, die door de turbulentie rond Baan onzeker zijn geworden. BBS presenteert later deze maand zijn strategie voor de toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.