Reactie VLSI op bod Philips uitgesteld

De aankoop van de Amerikaanse chipproducent Vlsi Technology door Philips is vertraagd. De overnamekandidaat verklaart pas op 23 maart zijn reactie te geven op het bod van 1,8 miljard gulden. Philips' termijn van vier werkdagen is te kort voor een gedegen afweging, aldus Vlsi.

Philips meldt dat de directieraad van het Amerikaanse bedrijf openstaat voor het bod van de Nederlandse onderneming. Desondanks benadert Philips nu de aandeelhouders van Vlsi door een bod in contanten uit te brengen op alle uitstaande aandelen. Hierbij wil de Philips 17 dollar per aandeel Vlsi op tafel leggen. Ondertussen is de beurskoers flink gestegen, tot zelfs boven het bod van Philips.
Indien aandeelhouders daarvan willen profiteren, moeten zij nog wel voldoen aan enkele voorwaarden. Zo wil Philips dat de directieraad het huidige aandelenrechtenplan schrapt of wijzigt in het voordeel van de Nederlandse onderneming. Dat plan functioneert als een 'gifpil-constructie' tegen vijandige overnames.
Inmiddels zijn er meer kapers op de kust, althans volgens hardnekkige berichten. Intel en ST Microelectronics zouden ook geïnteresseerd zijn in Vlsi en een hoger overnamebod doen. Vlsi doet dit alles echter af als 'slechts geruchten'. Philips overweegt wel zijn bod te verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.