Global Knowledge koopt Nederlandse firma

IT-opleider Global Knowledge heeft het Nederlandse trainingsinstituut en consultancybedrijf VMX Groep uit Amersfoort overgenomen. De bedrijven wilden de prijs niet bekendmaken.

Global Knowledge, dat het woordNetwork uit de naam heeft geschrapt, breidt met deze acquisitie zijn cursusaanbod op het gebied van Cisco en Linux uit. Ook verwerft het internationale instituut de adviestak van VMX, die zich richtte op netwerken.
VMX bestaat sinds 1991 en nam alle trainingen van Sun Microsystems in Nederland over. De meeste klanten van het bedrijf zijn multinationals. VMX heeft 24 mensen in dienst, die allen overgaan naar Global Knowledge. De vestiging in Amersfoort zal nu als centrum voor netwerktrainingen fungeren.
Global Knowledge zal de opleidingen van VMX integreren in het eigen aanbod. Het bedrijf krijgt nu een aandeel van meer dan 50 procent van de markt voor Cisco-opleidingen in handen.
De onderhandelingen hebben enkele maanden in beslag genomen. Het totaal aantal medewerkers van Global Knowledge in de Benelux stijgt met deze overname tot ongeveer 135.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable