Philips overweegt deelname in Venus

Philips voert besprekingen over deelname in het Venus-project van Microsoft in China. Dit project omvat laaggeprijsde consumentenproducten gebaseerd op een Chinese versie van Windows CE en is mede gericht op het benutten van de televisie.

In tegenstelling tot een bericht in deFinancial Times heeft het elektronicaconcern nog geen besluit tot deelname genomen, aldus een Philips-woordvoerster op het hoofdkantoor.
Een belangrijke toepassing uit dit project is een tv-kastje voor Internettoegang. Philips werkt al intensief samen met Microsoft, onder meer bij de Velo met Windows CE; in de Verenigde Staten en Azië is het een voorname leverancier van set-top-boxes voor Internet-toegang.
Microsoft verwacht in het Venus-project de volgende toepassingen: browsen, elektronische post, tekstverwerking, spellen, multimedia, televisie en video CD (VCD). Het project wordt ondersteund door onder meer de voornaamste Chinese computerbouwer Legend Group, Acer BBK Electronics Company, ESS Technology, Haier Group, Integrated Technology Express en Stone JinBin Co.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable