Buhrmann koopt Amerikaanse branchegenoot

Buhrmann wil Corporate Express, een Amerikaanse distributeur van kantoorbenodigdheden overnemen. Het Nederlandse beursfonds is bereid 2,3 miljard dollar voor de Amerikaanse branchegenoot uit te trekken.

Volgens Buhrmann Frans Koffrie past de overname in het beleid van zijn bedrijf uit te groeien tot de grootste distributeur van kantoor- en computerbenodigdheden in de zakelijke markt.
Corporate Express is gevestigd in Broomfield in de staat Colorado. Samen zetten de bedrijven negen miljard dollar om, met dertigduizend werknemers in 28 landen. Onder de 170 duizend klanten is 90 procent van de grote multinationals te vinden.
De aandelen Corporate Express zullen Buhrmann 1,1 miljard dollar gaan kosten. Het Amerikaanse bedrijf heeft schulden van 1,2 miljard dollar. Buhrmann neemt deze over. Het bedrijf heeft een financieringsovereenkomst met Deutsche Bank voor de overnamekosten en werkkapitaal, samen 2,6 miljard dollar. Het bedrijf wil de schuld herfinancieren; op termijn staat er een aandelenuitgifte gepland die vierhonderd miljoen dollar moet opleveren. De overname moet een besparing opleveren van honderd miljoen dollar per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.