Computer Rijbewijs hulp op flexmarkt

Het Europees Computer Rijbewijs stelt werkgevers in staat de computervaardigheden van werknemers en sollicitanten te peilen. Met name de uitzend- en detacheerbranche kan het rijbewijs gebruiken om de vaardigheden van tijdelijk en mobiel personeel in te schatten.

"Dit sluit aan op het employability-concept", zegt directeur Christian Landmark van het Amsterdamse bedrijf Teststation, dat de software voor het examenplatform levert. "Het gaat hier om een onafhankelijke standaard voor heel Europa."
Het Computer Rijbewijs bevat zeven modules: basisbegrippen IT, computergebruik, tekstverwerking, spreadsheets, databases, presenteren en netwerkdiensten. De deelnemers ontvangen het diploma als ze op alle onderdelen getest zijn.
Volgens Landmark is het voor ondernemingen van belang goed inzicht te hebben in de vaardigheden van het personeel. Zo kunnen bedrijven veel kosten besparen. "Hoe vaak komt het niet voor dat mensen een training van drie dagen volgen en de eerste dag te makkelijk is, de tweede goed en de derde te moeilijk. Als een onderneming inzicht heeft in de vaardigheden van haar werknemers kan ze bepalen wie welke training moet volgen."
Woordvoerder John Sinke van uitzendorganisatie Manpower noemt het Computer Rijbewijs een goed initiatief dat de arbeidsmarkt overzichtelijk maakt. "Manpower maakt al een groot aantal jaren gebruik van eigen, gevalideerde tests op het gebied van bijvoorbeeld tekstverwerking en invoering van data. Dat geeft aan dat we het nut van objectieve meetinstrumenten onderstrepen." Sinke zegt dat het succes van het rijbewijs afhangt van de erkenning en het gebruik. "Als werkgevers en intermediairs dit instrument niet breed gebruiken, is het tot mislukken gedoemd." Hij pleit dan ook voor een goede promotiecampagne.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.