Kritiek op Hermans' onderwijs-IT-plan

De Tweede Kamer heeft gisteren kritiek geuit op de IT-plannen van minister Loek Hermans van Onderwijs. De meeste parlementariërs vonden de inhoud nogal mager, zeker gezien de lange voorbereidingstijd die de minister heeft genomen.

In eerste instantie zou de brief in december 1998 naar de Kamer gaan. Uiteindelijk ontvingen de Kamerleden de voorlopige plannen pas eind februari. "De stukken voldoen niet aan het verwachtingspatroon", aldus Bas van der Vlies (SGP).
Veel parlementariërs hebben twijfels over Kennisnet, het gesloten netwerk voor scholen. "Wat mij betreft kappen we met Kennisnet, zodat er voldoende middelen beschikbaar zijn voor computers", zei Harry van Bommel (SP). Vanaf april gaat de minister de pilot met Kennisnet evalueren. Probleem is dat, als het ministerie besluit het experiment niet voort te zetten, er zeventien miljoen gulden betaald moet worden aan exploitant Enertel. Hermans komt in mei met een uitgewerkt plan voor de invoering van IT in het onderwijs en zal ook de voor- en nadelen van Kennisnet op een rijtje zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.