KPN opent aansluitnet voor derden

KPN zal het aansluitnet openstellen voor breedbanddiensten van concurrenten. Op deze manier kunnen de marktpartijen diensten als video op verzoek aanbieden aan alle Nederlanders.

Het aansluitnet is dat deel van het net tussen de huizen en de wijkaansluiting, ofwel de kabel die door de voortuinen bij de klanten naar binnen gaat. KPN heeft hiertoe besloten vooruitlopend op de 'Richtsnoeren ontbundelde toegang', die toezichthouder Opta vandaag heeft gepubliceerd.
Het telecombedrijf vindt het openstellen van het aansluitnet voor gewone telefonie minder wenselijk, omdat dit de ontwikkeling van breedbanddiensten en alternatieve netwerken belemmert. Concurrenten zouden dan niet meer de noodzaak inzien van de aanleg van een eigen netwerk. Bovendien, zo meldt KPN, is al voldoende concurrentie mogelijk voor gewone telefoondiensten. KPN is ongelukkig met de door Opta ingestelde reguleringsperiode. "Extreem lang gezien de onstuimig verlopende marktontwikkeling voor breedbanddiensten", reageert het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable