Extra steun voor hergebruik computers

Instellingen die zich bezighouden met het opkopen, oplappen en verkopen van gebruikte computers voor een goed doel, kunnen belastingvoordeel krijgen. De fiscale regeling voor hergebruik van computers zal niet langer alleen van toepassing zijn op de Stichting Computerbemiddeling Onderwijs (Scbo).

Staatssecretaris Vermeend (Financiën) gaat deze fiscale faciliteiten ook ter beschikking stellen aan andere instellingen die het algemene nut bevorderen. Deze organisaties moeten dan wel statutair en materieel dezelfde activiteiten verrichten als de Scbo. Dit blijkt uit een brief van Vermeend aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris komt daarmee tegemoet aan de wens van enkele instellingen die gebruikte computers inzamelen voor een goed doel. Het is de bedoeling dat dergelijke apparatuur terecht komt bij gebruikers die daar geen geld voor hebben.
Aanvankelijk wilde het kabinet deze regeling uitsluitend toepassen voor het onderwijs. De Scbo zou dan het alleenrecht krijgen. Maar begin dit jaar werd besloten het Scbo-initiatief te verbreden naar andere doelgroepen dan het reguliere onderwijs. De gedachten van het kabinet gaan nu uit naar gebruikers in gesubsidieerde sectoren als het onderwijs, justitie, welzijn, zorg en cultuur. De Scbo is thans bezig haar doelstellingen aan te passen aan dit kabinetsbesluit. Dit gaat gepaard met een omvorming naar een nieuwe stichting: de Stichting Computer Hergebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.