Weinig schade in Nederland door Melissa

Het PC-kettingvirus Melissa, dat vrijdag in de Verenigde Staten opdook en door snelle vermenigvuldiging van e-mail daar tot grote problemen leidde, heeft in Nederland weinig last veroorzaakt. Dit blijkt uit reacties van providers. De meeste hebben een waarschuwing geplaatst.

Maandag sloten onder meer Microsoft en Intel hun mailservers af voor het Word97- en Outlook-macrovirus, dat in een attachment opduikt en automatisch vijftig e-mails verstuurt, daarbij gebruikmakend van het adressenbestand van de ontvanger en met als afzender dus een bekende. Deze mails hebben allemaal als attachment een bestand met de naam list.doc, dat ogenschijnlijk adressen van tachtig porno-sites bevat.
Providers raden gebruikers aan altijd attachments te scannen voor opening. Het virus werd gelanceerd door een poster getiteld Sky Rocket in de nieuwsgroep alt.bondage, zo meldt Network Associates aanhttp://News.com. Het virus infecteert PC's zonder Outlook of Word97 niet, maar kan er wel actief worden en door worden doorgegeven. Het werkt niet op Macs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable