Problemen bij ICT in hoger onderwijs

De invoering van ICT in het hoger onderwijs verloopt volgens de samenwerkingsorganisatie voor het hoger onderwijs Surf moeizamer dan bestuurlijk gewenst. Allereerst blijft de ontwikkeling van digitale leerstofmodules achter.

Verder is de scholing van docenten op het gebied van ICT-toepassingen nog onvoldoende. Ook de onvoldragen technische infrastructuur noemt de organisatie als knelpunt. Door deze problemen blijven de innovatieve toepassingen van ICT in het onderwijs achter. Dit staat in het concept meerjarenplan Surf Educatiefonds 1999-2002. Flinke investeringen zijn derhalve noodzakelijk, concludeert Surf. Het Educatiefonds moet hiervoor een aanzet geven.
De Stichting Surf start dit jaar een aanbesteding voor ICT-onderwijsprojecten van universiteiten en hogescholen. De samenwerkingsorganisatie heeft hiervoor vier miljoen gulden beschikbaar gesteld. Eerder dit jaar stelde minister Loek Hermans van Onderwijs voor dit fonds een startsubsidie van 4,5 miljoen gulden voor 1999 in het vooruitzicht. Surf heeft een verzoek ingediend voor een subsidie van twintig miljoen voor de overige jaren tot 2002. Het bestuur van Surf zal het meerjarenplan op 28 april vaststellen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable