Beursgang verveelvoudigt waarde Tut

Tut Systems heeft een succesvolle beursintroductie achter de rug. De producent van breedbandsystemen bekroonde vrijdag zijn gang naar Nasdaq met een waardestijging van 210 procent. De introductieprijs van achttien dollar bleek na een dag handel veel te laag. De markt schaalde de 2,5 miljoen aandelen Tut in op 57,5 dollar ieder.

De beursgang bracht Tut Systems, gevestigd in Pleasant Hill in Californië, 45 miljoen dollar op. Een dag handel bepaalde de waarde van het bedrijf op 615 miljoen dollar. Volgens het bedrijf zelf zijn Pairgain Technologies, Paradyne, Cisco, Ascend en Westell de belangrijkste concurrenten.
Tut boekte in 1998 een omzet van 10,5 miljoen, maar leed een verlies van 16,3 miljoen dollar. Het bedrijf schrijft de verliezen toe aan de hoge ontwikkelkosten van een product dat instituten met veel verschillende gebouwen, bijvoorbeeld universiteitsterreinen, van snelle communicatieverbindingen moet voorzien. Ook een systeem waarmee leveranciers van telecommunicatiediensten hogesnelheidsverbindingen via kopernetwerken kunnen aanbieden, brengt hoge ontwikkelkosten met zich mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable