MCI Worldcom wint miljardenstrijd om Sprint

De strijd om Sprint, de op twee na grootste onderneming voor interlokale telefonie in de VS, lijkt beslecht. MCI Worldcom neemt het bedrijf over; het heeft met zijn laatste bod alsnog de concurrentie van Bellsouth weten af te troeven (zie: Computable Online, Na MCI Worldcom wil ook Bellsouth Sprint ).

Gisterenavond laat verhoogde MCI Worldcom zijn bod van 63 tot 76 dollar per aandeel, ruimschoots hoger dan het bod van 72 dollar dat Bellsouth had uitgebracht. Het bestuur van Sprint heeft het bod van MCI inmiddels geaccepteerd.
Met de overname is een totaalbedrag gemoeid van 115 miljard dollar (ruim 236 miljard gulden). Het eerste bod van MCI Worldcom kwam neer op 93 miljard (ruim 191 miljard gulden). Het bod van Bellsouth, dat uiteindelijk onvoldoende bleek, bedroeg honderd miljard dollar (ruim 205 miljard gulden). Al deze bedragen liggen ruimschoots boven de tot nu toe grootste overname ter wereld: de geplande aankoop van Mobil door Exxon. Met die overname, die overigens nog moet worden goedgekeurd door de autoriteiten, is tachtig miljard dollar (ruim 164 miljard gulden) gemoeid.
Met de overname van Sprint door MCI Worldcom krijgt marktleider AT&T een geduchte concurrent. AT&T heeft 44,5 procent van de Amerikaanse markt voor interlokale telefonie in handen. De combinatie MCI Worldcom/Sprint is goed voor bijna 36 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.