Derde Twinning Centre komt eraan

Na Amsterdam en Eindhoven krijgt binnenkort een derde stad een Twinning Centre. Waar dat zal zijn is nog niet bekend, maar de campus van de Universiteit Twente in Enschede is het meest waarschijnlijk.

In een Twinning Centre krijgen veelbelovende IT-starters de kans hun ondernemingsplan te ontplooien, gesteund met advies en geld van het ministerie van Economische Zaken. Het loopt echter nog niet storm bij de huidige Twinning Centra. Parlementariërs Maria van der Hoeven en Joop Wijn van het CDA hebben kamervragen te stellen aan minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken. Zij vragen zich af of het destijds door Pieper gestelde doel om eind 1999 vier of vijf centra operationeel te hebben, wel gehaald wordt.
Pieper is commissaris en mede-initiatiefnemer van Twinning.
De verantwoordelijkheid voor het opzetten van faciliteiten voor starters berust echter bij Twinning zelf, zo reageert de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Vanuit de overheid zijn in oktober de financiële middelen voor een derde centrum geschapen. "Inhoudelijke en financiële betrokkenheid vanuit de regio is essentieel", voegt de minister daar aan toe. Twinning is wat de ontwikkelingen rond een derde centrum betreft in een vergevorderd stadium, meldt Jorritsma. "De gesprekken met Twente zijn intensief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.