Nieuwe club voor zelfstandige IT'ers

Zelfstandige IT-adviseurs van gemeenten verenigen zich in de organisatie Verenigde éénpitters (V1P). Zij willen zich op deze manier beter profileren en in de markt positioneren. Eén van de initiatiefnemers is André Gillet, tevens voorzitter van IT United, een andere belangenvereniging voor zelfstandigen.

"Deze twee organisaties hebben niets met elkaar te maken", zegt Gillet. "De nieuwe groep is een commercieel initiatief. We kunnen elkaars dienstverlening aanvullen en bijvoorbeeld samen projecten aannemen. De betrokkenen bij V1P hebben op zich geen problemen met de zelfstandigheid."
Volgens Gillet zijn er nog maar twee grote partijen actief op de gemeentelijke markt: Civility en Sanderink. "Hierdoor neemt de behoefte aan onafhankelijke en betaalbare ondersteuning toe. Zelfstandigen kunnen altijd de kant van de klant kiezen. Wij hebben geen andere belangen. Grote partijen zullen een oplossing kiezen die bij hun organisatie past."
V1P presenteert zich op de beurs ICT Overheid 1999. Op dit moment bestaat de groep uit drie adviesbureaus. "We willen uitbreiden. Hierbij zoeken we met name naar nieuwe disciplines als sociale zaken en personeelszaken", aldus Gillet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable