Managed hosting door True

Atos Origin wil CAO-gesprekken hervatten

 

De directie van Atos Origin ziet voldoende aanknopingspunten om het vastgelopen cao-overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad te hervatten. Het besluit komt nadat de bonden met een definitief ultimatum dreigden.

Atos Origin wil weer om tafel met de vakbonden om te spreken over de collectieve arbeidsovereenkomst voor het personeel. Het overleg liep eind februari vast toen de bonden een loonsvoorstel afwezen en de automatiseerder verdere gesprekken eenzijdig staakte. Afgelopen week stelden de gezamenlijke vakbonden een 'voorultimatum' van maandag 10 maart. In het voorultimatum dreigden de bonden de directie met een definitief ultimatum.

In de reactie concludeert Atos Origin, enkele uren voor het verstrijken van het voorultimatum, dat het bedrijf ‘voldoende aanknopingspunten ziet om de gesprekken te hervatten.' Wel vindt de directie dat het bedrijf en de bonden op diverse punten ‘van mening verschillen'. Computable sprak met woordvoerster Erica Prins, die verder geen uitlatingen kon doen.

Nog onvoldoende aanleiding

Voor Nevin Demirtas, bestuurder van vakbond FNV Bondgenoten, lijkt er echter nog onvoldoende aanleiding om weer om tafel te gaan zitten. De vakbondsvrouw is nauw betrokken bij de onderhandelingen met Atos Origin en heeft vandaag meermaals contact gehad met de automatiseerder. "Wij hebben officieel nog geen voorstel van de werkgever gekregen", vertelt ze Computable. Ze hoopt binnenkort een uitgebreidere reactie te kunnen geven.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2385170). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

wat is er veranderd? Niets: AO wil wel praten, maar houdt toch voet bij stuk.

Ik denk dat ze hopen dat ze nu weer wat tijd kunnen rekken, zodat alles langzaam overwaait... Op een gegeven moment verdwijnt de aandacht wel voor dit onderwerp. Hoop dat de bonden niet opgeven!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.