Bonden eisen 3,5 procent voor ick-cao

De vakbonden eisen voor de hardware-branche een loonsverhoging van 3,5 procent. De Unie gaat verder en stelt een stijging van 3,75 procent voor. Dit blijkt uit de voorstellenbrief van de bonden voor de nieuwe Ick-cao. De vakorganisaties hebben in totaal negentien punten ingediend.

De nieuwe cao voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologiebranche (ick) loopt tot 1 april 2000. Deze overeenkomst geldt voor bedrijven waar hoofdzakelijk hardware-activiteiten plaatsvinden. Ondernemingen in de software- of servicesector kunnen zich vrijwillig bij de regeling aansluiten.
De vakbonden hebben inmiddels hun voorstellen ingediend bij de Vereniging ICT Nederland, die als werkgeversorganisatie optreedt. Naast de loonsverhogingen stellen de bonden een collectieve regeling voor kinderopvang voor. Verder formuleren ze minimumvoorwaarden voor de pensioenregelingen van de aangesloten bedrijven en willen ze de mogelijkheden tot deeltijdwerk vergroten.
De vakbonden willen in de nieuwe cao het keuzemodel compleet maken. De vorige overeenkomst biedt werknemers slechts de mogelijkheid vrije dagen te verkopen. Voortaan moet het ook mogelijk zijn vrije tijd te kopen en eventueel voor langere tijd verlof te nemen.
De organisaties denken aan de invoering van een PC-rijbewijs voor de sector dat aangeeft welke kwaliteiten voor welke functies vereist zijn. Werknemers moeten de mogelijkheid krijgen de kwalificaties voor een andere functie te behalen. Een andere eis van de bonden is dat de werkgever de Internet-aansluiting betaalt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable