CBS-actiecomité betwijfelt edi-voordelen

Veel bedrijven en instellingen zijn niet bereid hun administraties elektronisch door het CBS te laten aftappen. Bovendien is een aantal van hen daar niet toe in staat. CBS-medewerkers achten het daarom niet waarschijnlijk dat langs die weg de efficiëntie belangrijk te verhogen zal zijn.

Het CBS-actiecomité meldt dat in een brief aan de Tweede Kamer. Verontruste CBS-medewerkers gebruiken dit als argument tegen de voorgenomen sluiting van de CBS-vestiging te Heerlen. Volgens het actiecomité zullen elektronische gegevensverzameling en het gebruik van digitale registraties bij lange na niet de beoogde besparing opleveren. De medewerkers achten het een illusie dat deze verbetering van de productieprocessen bij het CBS tot een structurele besparing van 28 miljoen gulden zal leiden.
Het actiecomité reageert hiermee op de notitie 'Voorgenomen maatregelen ter verbetering van de effectiviteit en de efficiency van het Centraal Bureau voor de Statistiek'. Minister Jorritsma (Economische Zaken) wil het CBS op korte termijn drastisch reorganiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable