Sociale Dienst krijgt rampenflop voor 2000

Veel gemeenten zijn bang voor problemen met uitkeringen door de eeuwwisseling, zo bleek tijdens een millenniumworkshop voor sociale diensten op de manifestatie 'ICT Overheid 1999'.

De ene houdt contant geld achter de hand, de andere overweegt in december al voor januari en februari uit te keren. Het Kenniscentrum Sociale Diensten 2000 werkt aan een 'by-pass-applicatie'.
Voor incidenten wil het Kenniscentrum, opgericht door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Sociale Zaken, een 'rampenflop' ontwikkelen. Zo'n 'by-pass applicatie' moet het mogelijk maken het 'betaalbestand' van december in te lezen, er mutaties op te plegen en zo een bestand voor januari te maken, dat dan naar de bank kan.
Het Kenniscentrum ondersteunt gemeenten onder meer met een modeldraaiboek voor noodplannen. Proeven in Tilburg, Den Haag, Vlissingen en Urk hebben tot een methodiek en een model geleid. Die worden, met de voorbeelden van die vier gemeenten, over het land verspreid; de resultaten uit Tilburg in mei, die van de drie andere gemeenten begin juni. Om in aanmerking te komen voor rijkssubsidie moeten de sociale diensten 1 juli een noodplan klaar hebben. Dit betekent dat er nog weinig tijd resteert.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable