Iona Technologies terug in de zwarte cijfers

Het Ierse Iona Technologies heeft in het tweede kwartaal het verlies van 400.000 dollar over de eerste drie maanden van dit jaar weer weten goed te maken. Ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal in 1998 ligt de winst echter beduidend lager.

De omzet nam in vergelijking met genoemde periode van een jaar geleden met 33 procent toe tot 24,6 miljoen dollar. Daarvan bleef 1,2 miljoen dollar aan netto winst over, ruim 50 procent minder dan in 1998. Ondanks dit gegeven waren de financiële analisten goed te spreken over het behaalde resultaat. De winst per aandeel bedraagt zes dollarcent, terwijl er slechts op één dollarcent werd gerekend. "Door ons te gaan richten op het top-management binnen bedrijven in plaats van op de IT-managers zijn wij erin geslaagd om het slechte resultaat van het eerste kwartaal weer om te buigen in winst", aldus voorzitter enchief executive Chris Horn. Financieel topman David James voegde daar aan toe dat ook kostenbesparing debet is aan het herstel van de onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.