Ericsson ziet af van vertrek uit Amsterdam

De verhuizing van een vijftigtal Ericsson-medewerkers van Amsterdam naar Enschede is van de baan. De directie van Ericsson Nederland is op dit besluit teruggekomen. De mensen die vooruitlopend op de verhuizing hun baan hadden opgezegd, kunnen gewoon in dienst blijven bij het Zweedse telecombedrijf.

In december vorig jaar besloot Ericsson de marketing- en verkoopafdeling over te brengen naar de vestiging in Enschede. Deze verhuizing kwam mede voort uit een wereldwijde reorganisatie. Ericsson startte vervolgens gesprekken met de vakbonden over een sociaal plan.
Gedurende de reorganisatie stuitte de onderneming echter op enkele nadelen van de verhuizing. Ericsson heeft namelijk veel klanten in de Randstad. Ook de nabijheid van Schiphol is een groot voordeel voor de medewerkers. Bovendien blijkt dat Nederland een steeds belangrijkere rol speelt binnen de wereldwijde organisatie. Amsterdam kwam weliswaar niet in aanmerking voor de vestiging van een Europees hoofdkantoor, maar het management in Stockholm lijkt toch van plan een aantal belangrijke taken over te dragen aan de Nederlandse afdeling. Amsterdam is dan een betere trekpleister dan Enschede.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable