Millennium-stand Rijk baart Kamer zorgen

De Tweede Kamer is bezorgd over de aanpak van het millennium-probleem bij het rijk. De ministeries van Defensie, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (Vrom), Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) lopen volgens de laatste rapportage achter.

Deze en de overige departementen moeten nog 37 procent van hun 'vitale processen, producten, diensten en systemen' op orde krijgen.
VVD'er Cherribi meent dat de laatste rapportage geen goed beeld geeft van de echte stand van zaken. Het verslag is gebaseerd op wat anderen Van Boxtel vertellen, maar zegt niets over de hardheid van die gegevens. Het kamerlid heeft uitgerekend dat de achterblijvende departementen samen goed zijn voor 80 procent van de cruciale processen. In de rapportage stelt Van Boxtel dat gemiddeld 63 procent klaar is. Met een overzicht van het aantal programmaregels dat op 2000-bugs moet worden nageplozen zou de Kamer volgens Cherribi pas echt inzicht krijgen.
Die laatste suggestie schoot Van Boxtel direct af. Verder twijfelt Van Boxtel niet aan de hardheid van de informatie. Dat in het tweede kwartaal nog eenderde moet worden gedaan om per 1 juli op 97 procent te komen, noemde Van Boxtel in de gekozen aanpak onvermijdelijk. Voor wat niet 2000-gereed is, moet er een noodplan liggen. Per 1 mei moeten de ministeries Van Boxtel laten weten of het het één of het ander wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.