Verrassend goed tweede kwartaal Unisys

Unisys heeft de financiële analisten op Wall Street verrast met onverwacht goede financiële resultaten over het tweede kwartaal. De omzet groeide ten opzichte van de overeenkomstige periode in 1998 met 9 procent tot 1,9 miljard dollar.

De winst nam zelfs met 33 procent toe en kwam uit op netto 119,7 miljoen dollar. Een jaar geleden was dit nog 90,1 miljoen.
Met deze resultaten lijkt Unisys afgerekend te hebben met het verleden. Vanaf de fusie van Burroughs en Sperry tot Unisys in 1986 was het jarenlang sappelen om uit een diep dal te komen. De afgelopen vijf jaar kwam de groei in omzet niet boven de twee procent.
Het management streeft ernaar voor dit jaar een omzetgroei te realiseren rond de 9 procent, maar is zich ervan bewust dat door de komende eeuwwisseling de groei zwaar onder druk komt te staan. De algemene verwachting is namelijk dat door het millenniumprobleem de investeringen in IT door het bedrijfsleven op een laag pitje worden gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.