Analist minder optimistisch over groei IBM

Steve Milunovich, de toonaangevende technologie-analist van investeringsbankier Merrill Lynch, heeft zijn verwachtingen voor de omzetgroei van IBM's hardwarepoot voor het derde kwartaal naar beneden bijgesteld; van zes naar vier procent. Die bijgestelde voorspelling leidde tot een koersverlies voor Big Blue op Wall Street.

Milunovich baseert zijn waarschuwing op het feit dat het derde kwartaal van 1998 qua hardwareverkopen uitzonderlijk goed is geweest, waardoor de cijfers van toen maar moeilijk zijn te overtreffen. En aangezien de groei steeds wordt aangegeven als een percentage van dezelfde periode in het voorgaande jaar, moeten volgens de analist de verwachtingen voor dit derde kwartaal niet te hoog gespannen zijn. In het derde kwartaal van vorig jaar bracht IBM zijn zéér succesvolle G5-mainframe-serie op de markt.
Andere Wall Street-analisten vragen zich af waarom de bijstelling zoveel commotie heeft opgeroepen, want de uitzonderlijk goede cijfers van vorig jaar zijn tenslotte al langer bekend. Hun verwachtingen voor de hardware-omzetgroei van IBM in het derde kwartaal waren daarom al zeer bescheiden: tussen de drieëneenhalf en vier procent. De cijfers over het derde kwartaal worden in de week van 20 oktober gepresenteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.