Portaal www.overheid.nl deze zomer open

Werkstudenten inventariseren voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Internet-sites van gemeenten. Ze moeten vaststellen welke sites door de lokale overheden zelf van informatie worden voorzien.

Die zijn een 'overheidssite' en krijgen een verwijzing vanuit www.overheid.nl, waaraan BZK werkt. Volgens dr. Edo Haan, die het actieprogramma Elektronische Overheid leidt, komt dezeportaal naar overheidsinformatie rond augustus in de lucht. Het portaal leidt niet alleen naar gemeenten, maar ook naar waterschappen, provincies en rijk.
Gemnet heeft een vergelijkbare website, die ook links geeft naar digitale steden en dorpen. Gemnet ziet in www.overheid.nl echter geen bedreiging. "Ik heb begrepen dat het niet meer is dan een lijst met links. Daarvan kunnen er best twee naast elkaar bestaan, al denk ik wel dat het voor gemeenten, die zich dan dubbel moeten aanmelden, handig zou zijn als het op den duur convergeert naar één overzicht", aldus adjunct-directeur drs. Lucas Swennen. Volgens Edo Haan van BZK zal de overheidssite ook een zoekmechanisme bevatten.
Overigens biedt Gemnet gemeenten de mogelijkheid zich met een website op het net ('Gemnet Publiek') te manifesteren. Dat doen tot nu toe acht gemeenten. Schijnbaar vinden ze een eigen voorziening, of aanhaken bij een commerciële organisatie, aantrekkelijker. Dat verbaast Swennen, want gemeenten met Gemnet-aansluitingen op de werkplek geven daarmee elke medewerker toegang tot de eigen site, terwijl Internet-toegang niet zo snel binnen ieders bereik ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.