Gratis PC bij Internet-abo komt in Nederland

Binnen een jaar zal men in Nederland bij een Internet-abonnement een gratis PC kunnen krijgen, compleet met de essentiële software. Het gaat dan om een PC met een aanschafprijs van minder dan duizend gulden, in navolging van PC Free uit de VS.

Dat zei de Canadees Michael Cowpland, president van Corel-Wordperfect, dinsdag bij de opening van de het Internetworking Event in de RAI.
Internetworking verwacht dat er dit jaar ruim 10 procent meer bezoekers zullen verschijnen, waarmee het totaal aantal belangstellenden zal stijgen tot 22 duizend IT-managers. Diensten op het gebied van elektronische commercie en Linux zijn twee populaire onderwerpen op de beurs. Linux heeft een eigen stand en volgens Cowpland vordert de verbreiding ervan prima. Corel heeft twaalf mensen gezet op de ontwikkeling van Wine, de open applicatie waarmee Windows-programma's onder Linux kunnen werken. Het ministerie van EZ doet momenteel zowel online als offline onderzoek naar open systemen als Linux.
Nederland behoudt in Europa nog altijd het hoogste aantal Wordperfect-gebruikers van Europa. Voor de gratis versie van WP8 voor Linux is flinke belangstelling. Verder heeft Cowpland een overeenkomst voor gratis meelevering van de WP-suite gesloten met PC Chip, volgens hem met achttien miljoen eenheden per jaar de grootste niet-westerse fabrikant van moederborden. Corel maakt volgens de topman dit kwartaal weer winst. Het bedrijf heeft ook een site opgezet voor elektronische handel in afbeeldingen:http://www.designer.com.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.