Oracle boekt dik 21 procent winststijging

Database- en applicatieleverancier Oracle heeft het eerste kwartaal van het lopende boekjaar afgesloten met een netto winststijging van 21,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het kwartaal, afgesloten op 31 augustus, noteerde Oracle een winst van 237 miljoen dollar, bij een omzet van twee miljard.

De cijfers komen aardig overeen met de voorspellingen van Wall Street, maar blijven achter bij de verwachtingen van sommige Amerikaanse investeringsbanken, zoals Merrill Lynch. Dat die rooskleurige verwachtingen niet zijn uitgekomen, is volgens Oracle-topman Larry Ellison deels te verklaren door de "weak pipeline conversion" tijdens het voorbije kwartaal. De transacties werden met een veel lagere regelmaat afgesloten dan de meeste financiële analisten hadden verwacht. Daarnaast bleef de verkoop van duurdere licenties (vijfhonderd duizend dollar of meer), van oudsher een belangrijke maatstaf voor de economische successen van Oracle, steken op 30 procent van het totaal aantal transacties. Vorig jaar in dezelfde periode was dat nog 36 procent.
Volgens Ellison is er geen reden tot paniek. "Het eerste kwartaal stond in het teken van de overgang", zo stelt hij. "Oracle zit midden in een metamorfose. We vormen ons in snel tempo om tot een echt e-handelsbedrijf. Daarbij gebruiken we onze eigen software om verbeteringen aan te brengen in de manier waarop we onze klanten bedienen. Het gehele management is er ook van overtuigd dat dit boekjaar zeer succesvol zal zijn. De verkoop van software zal sneller stijgen dan vorig jaar en ook de marges zullen steeds beter worden."
Oracle's financiële topmanager Jeff Henley voegt daar aan toe dat het eerste kwartaal traditioneel zwak is. Het tweede kwartaal, dat wordt afgesloten op 30 november, is normaal gesproken veel beter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable