Eén Loket Aanpak Nederland werkt aan pilots

Het programma Overheidsloket 2000 (OL2000) is de Elan-fase (Eén Loket Aanpak Nederland) ingegaan. In deze fase moet het concept voor enkele dienstverleningsdomeinen landelijk worden geïmplementeerd. Het gaat om Bouwen & Wonen, Zorg & Welzijn, en Bedrijven.

Het OL2000-programma valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In de Stuurgroep OL2000 zijn nu ook de departementen van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (Bouwen en Wonen), Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Zorg en Welzijn) en Economische Zaken (bedrijvenloket) vertegenwoordigd.
Eerder zijn in vijftien gemeenten OL2000-pilots gehouden met Ouderen & Gehandicapten, Vastgoed en 'Ken uw rechten'. Andere gemeenten die zoiets wilden opzetten, konden voortbouwen op die pilots. Zo'n aanpak beoogt men nu ook voor de doorstart naar landelijke invoering. Volgens programmaleider drs. Matt Poelmans moeten voor de drie nieuwe domeinen nog vóór de zomer projectplannen gemaakt zijn. Gemeenten en bedrijven kunnen daarop inschrijven en in aanmerking komen voor een voortrekkersrol met bijbehorende rijkssteun. Het Programmabureau OL2000 ondersteunt gemeenten en andere betrokken organisaties, zoals voor het bedrijvenloket de Belastingdienst en de Kamers van Koophandel met zaken als een modelwebsite en een productencatalogus.
Landelijke dekking betekent niet dat in alle 538 gemeenten een loket beschikbaar komt. Per thema kiest men een werkbare schaal van dienstverlening. Een loket zal veelal ook virtueel zijn: een Internet-site met een verwijzing naar een fysiek loket. De fysieke vorm van het Bedrijvenloket bijvoorbeeld komt waarschijnlijk bij de 22 Kamers van Koophandel. Wie een bedrijf wil starten, moet alle benodigde contacten met instanties via dat ene loket kunnen afwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.