ICT-dienstverlener minder last van arbeidskrachttekort

Niet alleen het tekort aan arbeidskrachten, maar ook het economisch klimaat zien ondernemers in de computerservicebranche als belemmering voor de zakelijke activiteiten. Desondanks groeide de omzet van ICT-dienstverleners sterker dan die van andere dienstverleners.

Computerservicebedrijven hebben het afgelopen kwartaal minder last gehad van een tekort aan arbeidskrachten dan kwartaal daarvoor. Vorig jaar oktober meldde nog 65 procent van de ondernemers in de computerservicebranche belemmeringen te ondervinden als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten. In januari was dat tekort geslonken tot 57 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer dan de helft van de ondernemers in de computerservicebranche zegt wel last te hebben gehad van het economisch klimaat.

Het aantal vacatures bij ict-dienstverleners groeide het vierde kwartaal van 2007 niet. Er ontstonden 7000 nieuwe vacatures, maar ongeveer hetzelfde aantal vacatures werd ook weer vervuld. In januari stonden er nog 9800 vacatures open. Dat zijn 700 vacatures meer dan een jaar eerder.

Meer omzet

De omzet van de computerservicebedrijven steeg het vierde kwartaal van 2007 sterk, vergeleken met het laatste kwartaal van 2006. De bedrijven maakten 9,5 procent meer omzet vergeleken met een jaar eerder. Het is voor het eerst sinds zeven kwartalen dat de omzet met minder dan 10 procent groeit. In 2007 werd er 12,5 procent meer omzet gemaakt dan in 2006.

De ondernemers in de it-dienstverlening zijn optimistisch in hun verwachting over het eerste kwartaal van 2008. De helft van de ondernemers verwacht een verdere stijging van de orders. Ruim een kwart van de ondernemers verwacht een stijging van het personeel in het komende kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-12T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.