Markt voor PC's groeit opnieuw

In 2007 zijn er weer meer pc's verkocht dan in 2006. Deze groei komt voornamelijk door de verkoop van laptops in West-Europa en de gestegen verkoop van pc's in Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zijn in 2007 bijna zestien procent meer pc's verkocht dan in 2006. Deze groei komt voornamelijk door de gestegen verkoop van laptops in West-Europa. In de EMEA-regio werden vorig jaar 36,4 procent meer laptops verkocht dan in 2006.

Ook groeide de markt in het Midden-Oosten, Centraal- en Oost-Europa sterk met respectievelijk 26,7 procent en 18,4 procent. In totaal werden er in de EMEA-regio zo'n 88 miljoen pc's verkocht.

IDC verwacht dat ook in 2008 de verkoop van laptops de pc-markt verder laat groeien. Het onderzoekersbureau verwacht een verkoopgroei van 14,4 procent. In 2008 zullen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika meer dan 100 miljoen pc's over de toonbank gaan

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-12T10:49:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.