Cohen wil buitenlandse e-loterijen weren

Internet-loterijen van buitenlandse origine worden ontoegankelijk voor Nederlandse Internet-gebruikers. Dit is volgens J. Herberigs van de Staatsloterij de uitkomst van besluitvorming door staatssecretaris Job Cohen van Justitie.

Cohen wil een convenant sluiten met Nederlandse Internet-aanbieders, waarin deze zich vastleggen op het weren van buitenlandse loterijen. De Nederlandse loterijen, waaronder de Staatsloterij, beginnen eind dit jaar met een eigen Internet-loterij, naar verluidt om de concurrentie helemaal buiten te sluiten.
Afsluiten van Internet-pagina's ligt echter bijzonder gevoelig. De overgrote meerderheid van Internet-gebruikers spreekt zich keer op keer uit voor vrije toegang tot 'alles'.
Het aantal Internet-loterijen zou afgelopen jaar zijn verdrievoudigd tot 350. Volgens Herberigs zijn deze loterijen per definitie illegaal, omdat ze geen vergunning hebben om in Nederland actief te zijn. Met loterijen is een aanzienlijk financieel belang gemoeid. Ze brengen de overheid en 'goede doelen' veel geld in het laatje. De Staatsloterij alleen al droeg afgelopen jaar 223 miljoen gulden af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.