Resultaat Seagate Technology valt tegen

Geheugenschijvenproducent Seagate Technology heeft het vierde kwartaal van het lopende boekjaar 1999 afgesloten met een netto winst van 69 miljoen dollar bij een omzet van 1,64 miljard.

Zowel winst als omzet liggen ruim boven die van vorig jaar, toen respectievelijk 22 miljoen en 1,58 miljard dollar, maar het resultaat is door financiële analisten toch slecht ontvangen. Het ligt namelijk nog onder het niveau van eerder geuite winstwaarschuwingen, als gevolg van een onder druk staande markt.
De markt van schijfgeheugens heeft veel te lijden van de hevige concurrentie en de prijserosie van PC's. Terwijl de druk op de markt van geheugenchips afneemt, neemt die op de gegevensdragers onverhoopt toe. Eind juni deed Seagate al een winstwaarschuwing uitgaan en ook concurrent Quantum stelde de verwachtingen begin juli al naar beneden bij.
Seagate-topman Steven Luczo zegt ondanks de tegenvallende resultaten de komende kwartalen in de zwarte cijfers te blijven. Voor het komende boekjaar voorziet hij een verdere stijging van de omzet, maar door prijsdalingen zal de uiteindelijke winst gelijk blijven of maar marginaal toenemen. Een einde van deze ontwikkeling is volgens hem voorlopig niet in zicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.